SOLINKS

In deze blog zullen notities, opmerkingen, vragen of andere zaken die betrekking hebben op samenwerking worden opgenomen.

De zorg vraagt om samenwerking!

De laatste vier jaar is er veel veranderd in de zorg, wellicht noodzakelijk maar niet altijd op een even prettige manier, flink wat partijen zijn het er over eens dat de privatisering van de zorg niet heeft gebracht wat er van werd verwacht en overwegen een terugkeer van de ingeslagen weg. Het zou zo maar eens kunnen dat er een meerderheid te vinden is voor de invoering van een "Nationaal ZorgFonds".

Lees meer: De zorg vraagt om samenwerking!

Schrijf reactie (0 Reacties)

Democratisch of niet?

Niet iedereen gaat stemmen (in 2012 was het opkomstpercentage 74,6) dus als er een regering wordt gevormd op basis van 51% van het aantal uitgebrachte stemmen dan berust deze regering slechts op ongeveer 38% van de stemgerechtigden. Heeft een dergelijke regering dan een democratisch mandaat? Ik denk van wel omdat de niet-stemmers besloten hebben dat zij hun lot wilden leggen van de andere kiezers en dus bij voorbaat akkoord gegaan zijn met de uitslag.

Lees meer: Democratisch of niet?

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gesprek met Hans Spekman.

Afgelopen woensdag hadden Joost en ik een gesprek met Hans Spekman over samenwerking op links (SOLINKS). Gelet op de reacties van andere partijvoorzitters was ik verrast dat hij ons verzoek voor een gesprek heeft gehonoreerd. Ik ging het gesprek enigszins bezorgd in maar ben nu blij dat het heeft plaatsgevonden; het geeft mij de “boost” om er mee door te gaan. Wel gaan we het op een iets andere manier aanpakken (daarover leest u elders meer).

Lees meer: Gesprek met Hans Spekman.

Schrijf reactie (3 Reacties)

Zijn GroenLinks en de PvdA wel linkse partijen?

Deze vraag kreeg ik op FaceBook: "Hoe links is de PvdA om maar eventjes een partij te noemen? En ook Groen 'Links'? Als het eventjes kan zoeken ze hun heil bij Rutte en Pechtold. Erg links kan ik dat niet noemen. Ook binnen Almere zocht de PvdA heel snel het pluche in samenwerking met de VVD. Er zal echt heel wat van links moeten komen, over twee van de drie partijen die binnen SOLinks overleggen heb ik zo mijn gerede twijfels. Links zijn is wat anders dan wat sociale punten in het partijprogramma hebben. Dat is niet zonder slag of stoot samenwerken met partijen die totaal geen sociale paragrafen kennen. Bij iedere formatie sluit de PvdA zonder slag of stoot akkoorden met de VVD. Jesse Klaver zal dat namens Groen 'Links' op zeker ook gaan doen."

Lees meer: Zijn GroenLinks en de PvdA wel linkse partijen?

Schrijf reactie (2 Reacties)

Op welke onderwerpen vindt u dat de linkse partijen zouden moeten gaan samenwerken?

Als de samenwerking tussen linkse partijen een feit wordt op welk onderwerp zou u dan liefst zien dat ze samenwerken? U kunt slechts voor één onderwerp kiezen zodat eerder duidelijk wordt welk onderwerp de hoogste prioriteit moet krijgen.

Lees meer: Welke onderwerpen?

Schrijf reactie (1 Reacties)